Pui in sos de mustar si capere

de Bya Ralu in Pui, 17 Apr 2014 | 46794 vizualizari

 

Reteta este luata de la Gabytzu :) bineinteles e foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g bucati de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de capere in otet
  • zeama de lamaie
  • sare/piper/boia dulce
  • ulei de masline
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de mustar si capere:

Bucatiile de pui se pun in apa rece cu sare la fiert.

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele.

Se adauga cate un polonic din supa pana se inmoaie ceapa si morcovul.

Cand sunt fierte bucatiile de pui se pun in tigaie, se lasa sa se rumeneasca putin pana cand scade zeama.

Se adauga restul de supa  si condimente dupa gust.

Smantana se amesteca cu mustarul si faina si 1-2 polonice de supa calda, se omogenizeaza bine si se adauga peste pui. Se pun si caperele scurse de zeama.

Se lasa la foc mic sa dea un clocot, nu se lasa sa fiarba pentru ca taie smantana.

Se presara deasupra marar proaspat.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit faina pentru ca mi s-a parut prea mult sos si prea subtiri,e optionala faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de mustar si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

19.04.2014, 00:05

miuta e tare gustoasa reteta sa o incerci

DanaModog 1

19.01.2015, 16:59

Bya Ralu 1

08.11.2015, 22:07

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpite de pui cu sos de ciuperci cu smantana si usturoi